Erasmus+ Scope

Eu-Rom Training and Consultancy SRL, in parteneriat cu Ballymun Job Centre Co-Operative Society Limited, Agencia Piaget Para O Desenvolvimento, Lawaetz-Stiftung, Arbetsmarknadsförvaltningen, Stockholms stad, C.I.O.F.S. Formatione Professionale implementeaza proiectul “Participare si colaborare oferind schimb de bune practici – Parteneriat Strategic care sustine schimbul de bune practici”.
Proiectul îsi propune sa dezvolte un parteneriat transnaţional cu organizatii care lucreaza in domenii de formare si orientare profesionala cu tinerii care au probleme cu abuzul de droguri si care în prezent ofera servicii pentru a le permite sa se reintegreze în societate si pe piata muncii prin educatie si formare. Acesta este un proiect pilot care isi propune împartasirea practicilor curente, metodelor si experientelor cu organizatii similare, pentru a se stabili un model de bune practici si linii directoare pentru punerea lor în aplicare.
Partenerii vor disemina, sensibiliza, începe dialogul si evidentia cele mai bune practici avand ca obiectiv principal îmbunatatirea serviciilor de formare si orientare profesionala oferind servicii tinerilor consumatori de droguri.
Acesti tineri ar trebui sa poata accesa serviciile care pot raspunde nevoilor lor si sa li se permita sa  folosească  serviciile de formare profesionala îmbunatatind calitatea vietii lor si veniturile.
Vor fi organizate urmatoarele actiuni:
  1. Schimbul de cunostinte, vizite si întelegerea celor mai bune practici: partenerii vor identifica cele mai bune practici în propria lor tara care vor fi transferate. Partenerii vor face schimb de bune practici la fiecare întâlnire transnationala prin observare, sau printr-o prezentare.
  2. Identificarea elementelor care ar putea fi replicate in tarile partenere: partenerii vor discuta dacă practica este transferabila, ce elemente ar putea fi transferate si ce tipuri de adaptari ar fi necesare.
  3. Construirea unui model de bune practici în ceea ce priveste abordarea, activitatea, abilitatile specialistilor, interventiile specifice: partenerii vor discuta nu numai transferabilitatea practicii, ci si aptitudinile cerute de medicul specialist pentru a pune în aplicare o abordare.
  4. Construirea unei reţele: un grup de specialisti din fiecare tara partenera, inclusiv in orientare, someri, manageri si din alte organizatii interesate, va fi invitat sa participe la focus grupuri, astfel încât să fie informat cu privire la modelul de bune practici. In total, patruzeci si doua de focus grupuri vor avea loc pe durata de desfasurare a proiectului.
  5. Identificarea și revizuirea standardelor de calitate în ceea ce priveşte furnizarea de servicii de orientare pentru tineri: standarde de calitate în orientare ex. Eguide QA, European Lifelong orientare politica Network (ELGPN) vor fi revizuite şi adecvate pentru tineri. Vor fi facute recomandări pentru adaptarea lor la standardele de calitate existente în orientare.
  6. Diseminarea in tarile partenere (site, publicare, seminar): site-ul si diseminarea materialelor vor fi produse ce vor evidentia cele mai bune practici si vor justifica integrarea lor în ocupare.
    Proiectul este implementat de catre sase organizații care reprezinta sase tari (Irlanda, Portugalia, Suedia, România, Germania si Italia). Vor participa inclusiv furnizori de formare profesionala, specialisti in ocuparea fortei de munca, organizatii comunitare si de consultanta.

Strategic Partnership Supporting the Exchange of Good Practices   ( download)