COMPETENT ID 121699


Buget total: 5.566.450,04 lei
Perioada de implementare: August 2018– Februarie 2020
Autoritatea contractanta: OIR POCU – Sud Muntenia
Procentul de participare: 42,08% (2.342.703,23 lei)

OBIECTIV GENERAL: Sa faciliteze ocuparea a 504 someri, persoane inactive, persoane de etnie roma si persoane din mediu rural, in ocupatii solicitate la nivelul Regiunilor Sud Muntenia, Sud Est si Centru si identificate prin proiect, prin oferirea de servicii calitative integrate de informare si consiliere profesionala, mediere a muncii, formare profesionala, evaluarea competentelor si indrumarea pe parcursul procesului de integrare socio-profesionala la noul loc de munca. Proiectul ofera acestor persoane posibilitati reale de ocupare in vederea obtinerii de venituri profesionale ce pot asigura un nivel minim decent de viata pentru ei si familiile lor. Proiectul porneste de la capabilitatile actuale ale acestor persoane si urmareste sa le valorifice la maxim pentru a asigura ocuparea pe piata muncii sau intr-o activitate independenta, luand in considerare necesitatile actuale ale angajatorilor din Regiunile Sud Muntenia, Sud Est si Centru.
Prin proiect se ofera servicii de informare si consiliere profesionala si mediere a muncii pentru 504 persoane, din care: someri si inactivi
252 (din care: persoane cu varste peste 54 ani – 51; someri de lunga durata 46; persoane cu studii primare sau gimnaziale 30); persoane
de etnie roma – 101; persoane din zona rurala – 151.
De asemenea, sunt prevazute a fi organizate 19 sesiuni de formare profesionala in ocupatii solicitate pe piata muncii, conform Planului
National de Formare si a analizei realizate de parteneriat. In urma acestora, un numar de 418 persoane vor dobandi competente specifice impreuna cu certificate de calificare sau diplome de absolvire, in functie de cursul parcurs, ceea ce le va spori sansele de ocupare.
Un numar de min. 42 persoane vor fi beneficia de evaluarea si certificarea competentelor profesionale obtinute pe alte cai decat cele formale, astfel incat sa le permita atestarea unei calificari, in vederea cresterii sanselor de ocupare.
Intrucat persoanele din grupul tinta carora le-a fost stabilit nivelul de ocupabilitate „greu ocupabil” si „foarte greu ocupabil” ca urmare a profilarii, intampina provocari suplimentare in integrarea socio-profesionala la un loc de munca, sunt prevazute servicii de indrumare pentru min. 50 de asfel de persoane, pentru o perioada de maxim 3 luni de la angajare la noul loc de munca, astfel incat sa se reduca riscul de neacomodare si de neintegrare, care poate genera o intrerupere a activitatii la locul de munca.
In vederea asigurarii relevantei meseriilor cu piata muncii si pentru asigurarea sustenabilitatii si multiplicarii rezultatelor, se vor crea min. 20 de parteneriate cu stakeholderi relevanti.

Rolul Eu-Rom:
Activitati de informare, consiliere si formare profesionala